dilluns, 17 de març del 2008

Per sant Patrici, tots els gats són verds

Si no ho saps, pensaràs que s'han tornat tots ximples. Què ho fa que avui no pares de creuar-te amb individus vestits de verd? Samarretes verdes, pantalons verds, cares amb pintures de guerra verdes, ulleres verdes, barrets verds i gorres verdes. És com aquell dia en què tot cristo sembla afectat per una malaltia contagiosa —maculats al front amb cendra fent el signe de la creu. Però en aquest cas la marca és un trèbol...verd.

I si durant tot el dia encara no t'has assabentat de què va la cosa, a la nit l'Empire State Building lluu la il·luminació de color verd per recordar-te que avui és Saint Patrick's Day —el sant patró d'Irlanda i dels irlandesos; i, en el cas de Nova York i de moltes altres poblacions americanes, dels seus descendents. Aquests que avui, aferrats a la genètica i a una ampolla, acabaran el dia ben gats demanant Is that green beer or New York City tap water?

3 comentaris:

  1. Ostres! Hi ha un capítol de Family Guy en el que Peter busca al seu pare irlandès que fa referència al que expliques al post!

    ResponElimina
  2. Sí, aquest l'he vist! Quina gran sèrie, tot i que el doblatge de què gaudiu a la Sexta és espantós. Visca la versió original —almenys en aquest cas.

    ResponElimina
  3. Que xulo l'Empire State de verd.

    Jo vaig passar un Saint Patrick's Day a Dublin i el cacao que munten és espectacular.

    Lovely day for a Guinness! Salut!

    ResponElimina