dilluns, 14 d’abril del 2008

Labour Day



En la construcció dels cent dos pisos de l'Empire State Building, van participar-hi 3400 persones; la major part de les quals immigrants europeus i indis Mohawk —especialitzats en la siderúrgia. De gener de 1930 a maig de 1931, hi van morir cinc treballadors.

Al gratacel del costat de la feina, hi treballa molta menys gent. Quan estigui acabat, després de quatre anys i mig de construcció, tindrà poc més de trenta plantes. Aquest matí, han fallat —un cop més— les mesures de seguretat: hi ha mort un treballador, que ha caigut al buit des del pis vint-i-tresè a la terrassa del catorzè.

L'u de maig farà setanta-set anys de la inauguració del gratacel més emblemàtic de Nova York.

5 comentaris:

  1. No sé com s'atreveixen a pujar a aquestes altures; només de llegir l'article em suen les mans.
    Pobre noi.

    ResponElimina
  2. El que es fort és que 70 anys més tard segueixin passant les mateixes coses. Les mesures de seguretat ara no haurien de fallar, i, per desgràcia, passa sovint.
    Jo tampoc hi pujaria mai. si ja em fa cosa pujar-hi quan l'edifici ja està construït!!

    ResponElimina
  3. Balanç de sinistralitat 2007 a Catalunya:
    L'any 2007 va tancar amb 38 víctimes mortals menys en accidents laborals a Catalunya. La Generalitat ha fet una lectura positiva però la UGT de Catalunya no està satisfet...

    ResponElimina
  4. Creia que els nordamericans eren molt exigents en mesures de seguretat. No és així? o bé és que accidents n'hi han arreu del món. A mi em passa com en Ferran , les alçades també em fan pànic.

    ResponElimina
  5. A banda de lamentar la mort d'aquest pobre noi (25 anys), Miq, la teva atracció a les desgràcies vàries m'està començant a preocupar! Deriva el mal rollo encara que sigui a l'Upper West Side!

    ResponElimina