dimecres, 9 d’abril del 2008

/nʲuːˈjɔɹk/

Segur que s'han escrit pàgines i més pàgines del perquè a la riba est del Hudson hi va florir el que hi va florir1, i en canvi a la riba oest, no que no hi va florir res.

Jersey City (2)Downtown Manhattan (3)

____
1. The Big Apple, The City That Never Sleeps, Gotham, The Capital of The World, The Greatest City in The World, The Empire City, The City So Nice They Named It Twice.

7 comentaris:

  1. I el títol de l'apunt? és només un "New York" creatiu o vol dir alguna cosa més?

    ResponElimina
  2. Simplement, un New York fonètic.

    ResponElimina
  3. visca la fonètica, sempre soluciona totes les coses a les que l'escriptura no arriba...

    ResponElimina
  4. Coi!, ara mateix acabo de veure a la tele una pel·li israeliana; entro al teu bloc i em pensava que l'hebreu (l'idioma, aclareixo) em perseguia!! Això m'he pensat que era nʲuːˈjɔɹk :)

    Vols dir que els "jerseians" estarien molt d'acord, que a la riba oest no hi va florir res?

    ResponElimina
  5. Home, els "jerseis" són una mica com els de lepe. Tots els mals vénen de l'altra riba. I en comparació, no hi va florir massa res; per molt que s'esforcin a dir-ne el Garden State.

    ResponElimina
  6. Home, potser en quantitat sí que els de NJ tenen poc a pelar, però quan penso que els Yo La Tengo i el Frank Sinatra són de Hoboken; el Philip Roth, la Sarah Vaughan i el Toni Soprano, de Newark, i el Bill Evans de no sé quin poble de NJ, trobo que el Garden State no és tan erm com sembla.

    ResponElimina
  7. Sí, sí, sí i sí!!!!

    I Count Basie, i Dizzy Gillespie. The Four Seasons, Bruce Springsteen, Whitney Houston, Bon Jovi, Blondie, Dionne Warwick, Gloria Gaynor, George Clinton & The Parliaments...

    Edison va inventar-hi el fonògraf, a Menlo Park (on va obrir-hi el primer laboratori de recerca industrial)

    The Misfits (amb Glenn Danzig), Queen Latifah (quin nom més eufònic), The Fugees (i Lauryn Hill), Celia Cruz (“Azucar!”) va viure-hi gran part de la seva vida, els Blues Traveler, els Spin Doctors...

    Fountains of Wayne, My Chemical Romance, Pete Yorn...

    ...potser he simplificat una mica massa i tot.

    ResponElimina