dimecres, 11 de juny del 2008

Nature Matching System

NMS, 3

A l'extrem brooklynià del Pont de Manhattan (una de les tres estructures de línia estilitzada en suspensió que creuen el riu de l'est) hi ha DUMBO; un barri el nom del qual és l'acrònim de l'impossible Down Under the Manhattan Bridge Overpass (que vol dir, precisament, tot allò que hi ha dessota del pas elevat del Pont de Manhattan). Entre setmana, DUMBO és una àrea força deserta i, en cap de setmana, principalment quan fa bon temps, s'anima per la presència arran d'aigua de l'Empire-Fulton Ferry State Park.

Tot i el soroll continu que produeix el subway quan passa a través de pont de Manhattan, l'abundància d'edificis industrials ha convertit DUMBO en una mena de cirereta del pastís per artistes que cerquen espais com a estudis o tallers. Cada any s'hi celebra el festival Art Under The Bridge, que organitza el DUMBO Arts Center i que enguany arriba a la dotzena edició.

Darrerament, en diversos espais del barri, s'hi han comissionat instal·lacions temporals d'art a l'aire lliure, com ara The Third Bridge d'Osman Akan, o el mural Nature Matching System (a la foto) de l'artista Tattfoo Tan que, des de finals de febrer, es pot contemplar sota del pont de Manhattan a Front Street, entre Adams Street i Pearl Street.

2 comentaris:

  1. Ui, això és una mica això.

    :-)

    ResponElimina
  2. Carai! Sí que s'hi assembla. Però per a pintar el de Brooklyn hi van participar alumnes de l'escola pública P.S. 307.

    ResponElimina