diumenge, 31 d’agost del 2008

Welcome to the end of McCarren pool as we know it

McCarren Sky

(“Benvinguts a la fi de la piscina McCarren, tal i com la coneixem”). Amb aquestes paraules de Thurston Moore de Sonic Youth, va començar dissabte l'inici del final: l'últim dels concerts d'estiu de música independent a la piscina McCarren de Brooklyn “tal i com la coneixem”. El concert dels Sonic Youth no tan sols posava punt i final a la sèrie d'enguany, sinó que era la clausura de l'espai on els darrers tres estius hi havien tingut lloc, organitzats per JellyNYC. McCarren pool, una piscina més gran que quatre olímpiques, abandonada, atrotinada i buida, al sud de Greenpoint, a la frontera amb Willamsburg, tanca per obres, fins almenys el 2011. El pla, que encara s'ha d'aprovar, vol reformar la piscina i tornar-la a dotar del seu ús original.

Amb capacitat per 6800 persones, McCarren pool va obrir el 1936 (durant el regnat de l'alcalde Fiorello La Guardia) i va ser en funcionament fins al 1984. Des de llavors, ha restat tancada i s'hi han fet petites reformes per estabilitzar-ne l'estructura externa deteriorada. Des de l'estiu de 2006, s'hi han celebrat concerts gratuïts de música independent i el Williamsburg Film Festival, que han atret fonamentalment joves hipsters de la zona i d'altres punts de la ciutat, més que no pas els residents "autòctons" del barri, fonamentalment polonesos i llatinoamericans, que s'estimen més prendre la fresca o practicar l'esport al parc que hi ha al costat.

--
Una altra institució de la ciutat que avui tanca les portes per sempre més és l'annex de la llibreria Strand a Fulton Street. A diferència de l'annex, la casa mare a Broadway amb el carrer 12 té la pervivència assegurada gràcies al volum de negoci i sobretot a que l'immoble és de propietat.

10 comentaris:

  1. Eo Miquelet!!!
    A veure si parlem aviat!!!!
    Un peto i un somriure enyorat!
    N

    ResponElimina
  2. Strand... gairebé 30 kilòmetres de prestatgeries, pleníssimes de llibres. I qui diu que els americans són una colla d'ingenus?

    ResponElimina
  3. que bo... segurament concerts a l'aire lliure no haguessin fet la temporada que nosaltres visitarem NY... feia un fred... de mil dimonis!!!

    ResponElimina
  4. Quina pena no haver-hi anat. Encara no etic ubicat...què hi farem...

    Jordi G.

    ResponElimina
  5. 6 mil i pico? mare de déu, quin caldet s'hi deu fer....

    ResponElimina
  6. Era un projecte cultural molt maco que tot i la terrible acústica de la piscina et permetia fer el hipster de mala manera sense pagar ni un duro i amb bona música.

    ResponElimina
  7. En aquest piscina, fa dos estius hi vaig veure, precisament, els Sonic Youth, i... "The Swimmer": la pel·lícula on Burt Lancaster travessa mig comtat de piscina en piscina.

    Podria ser el principi d'un conte de Borges?

    ResponElimina
  8. És que la pel·lícula "The Swimmer" ja és una adaptació d'un conte de John Cheever. Per tant, ni Borges... ni punyetes.

    ResponElimina
  9. Joan: Cheever, és clar.

    Em referia al mirar des de dins d'una piscina (buida) una pel·lícula que transcorre de piscina en piscina (plenes i buides).

    ResponElimina
  10. Llavors seria més Godard. Per allò del cinema dins el cinema. Boh...

    ResponElimina