dimarts, 30 de setembre del 2008

T R A M

Tram, 3

El Tram i el Queensboro Bridge són a tocar de casa, al carrer 59, i, una nit d'abril de fa dos anys, vaig sentir com un helicòpter sobrevolava el barri fins més enllà de la matinada. La versió de ficció de l'escena la trobareu al film Spiderman.

La Llumenera, 18 d'abril de 2006

Més enllà de les dotze de la nit i encara hi són. Aquesta nit, especials de les notícies locals de Nova York a gairebé totes les cadenes; alguns dels quals han començat una hora abans del que és normal i encara duren. Tot per a cobrir l'operació de rescat dels 70 passatgers atrapats a les dues vagonetes del Roosevelt Island Tramway; el telefèric (l'aeri, conegut popularment com a Tram) que travessa l'East River de Manhattan a l'illa de Roosevelt, en paral·lel al Queensboro bridge.

Cap a quarts de deu del vespre, hi ha hagut una fallada del mecanisme elèctric que mou el Tram i les dues vagonetes han quedat aturades; suspeses a sobre del riu. Són vagonetes molt grans que poden dur fins a 125 passatgers cadascuna.

L'operació per a rescatar la gent que hi ha a les vagonetes ja fa unes hores que dura: han pogut sortir vuit nens i dos adults. Ara fa acte de presència l'alcalde, Michael Bloomberg, i explica que les tasques de rescat, que consisteixen en una mena de gàbia o vehicle góndola que permet transportar un màxim de 15 persones per trajecte, encara duraran unes quantes hores més, potser fins a demà al matí. La primera persona l'han rescatada a tres quarts i cinc d'onze. També diuen que el grup electrogen d'emergència no ha funcionat.

7 comentaris:

  1. Quin cangelo! La gàbia per sortir de quinze en quinze anava penjada d'un helicopter?

    ResponElimina
  2. La gàbia feia servir els mateixos cables per on circula el Tram. I crec que els van anar sortint de dos en dos. S'hi van estar tota la nit.

    Des de llavors, que funciona bé; va estar tancat per revisió un parell de setmanes, i ara diuen que tancarà durant mesos per una renovació més completa.

    ResponElimina
  3. Seria un moment dur pels que es van quedar atrapats i patien claustrofòbia... no m'ho vull ni imaginar!

    ResponElimina
  4. Seria un moment dur pels que es van quedar atrapats i patien claustrofòbia... no m'ho vull ni imaginar!

    ResponElimina
  5. La pregunta hauria de ser: Vista la gent que duia el vago, és proporcional a la gent que hi cap a Manhattan?

    ResponElimina
  6. ...més aviat, proporcional a la gent que hi cap a Roosevelt Island ;-)

    ResponElimina
  7. que guai Miq, ara em deixes molt més tranquil......noooo!!!!!

    ResponElimina