dimarts, 14 d’octubre del 2008

Indian summer

Cardboard Dog

Aquests darrers dies a Nova York hi fa calor. Som de ple a l'estiuet de Sant Martí (indian summer, que en diuen aquí) i la bonança de temperatures no presagia que l'hivern sigui a les portes.

En canvi, a la secció de fruites i verdures del súper de la cantonada (un Gristedes) sempre hi fa molt de fred; un bon jersei no em faria nosa. Hi has d'anar amb compte perquè als prestatges de la verdura hi ha un sistema de rec per aspersió que pot fer que acabis xopat de cap a peus (fred i moll); no sé si amb el rec pretenen que les verdures continuïn creixent un cop són al supermercat.

Una mica més enllà, hi ha una pila d'hortalisses de dimensions descomunals; però aquestes són de plàstic, de color vermell, i amb forma de tomàquet. A través del precinte transparent, no semblen més que receptacles de plàstic, però segons la propaganda, els ginys (que s'anomenen Tomato Saver) serveixen, quan tallem un tomàquet pel mig, per a preservar-hi a dins la meitat que no fem servir. Com és d'habitud en aquests casos, a l'etiqueta amb lletres petites, hi diu que són fets a la Xina i, en canvi, ben gros i en primer terme, hi llegeixo que aquest prodigi de la tècnica ha estat dissenyat als Estats Units. Penso que en aquest país per metre quadrat, hi ha tants inventors de coses útils com de coses absolutament absurdes.

13 comentaris:

  1. Òndia! Quan hi vagi a Nova-York per Pasqua, me'n compraré per mi i per regalar, d'aquests estalvis per a tomàquets (o protectors, preservadors de tomàquets ??) Que ben pensat! De preservadors d'aquests no n'hi ha per a pebrots, carabassons i altres refeteries o rampoines que sovint s'assequen a la nevera? Si no n'hi ha, de ben segur que algun català (que d'inventors de coses inútils-útils n'hi ha un bon gavadal als PCatalans) se n'inventarà algun.

    ResponElimina
  2. Doncs aquest objecte en concret em sembla una bona pensada. Haurem d'esperar que arribi per aquí... :-)

    ResponElimina
  3. Doncs, jo també ho trobo bona idea.
    em pensava que seria més gran. Tenir desperdigats meitats de tomàquets per la nevera, em posa molt nerviosa.Una mena de "Taper" original.

    ResponElimina
  4. Pujo el mes que ve. M'ho apunto a la llista de coses absurdes i/o rares que acabo comprant-me quan vinc... Soc així.

    ResponElimina
  5. mila, rita, anna i josep lluís,

    N'hi ha per a tomàquets, cebes i llimes i llimones. I si seguiu els enllaços, potser els podeu posar a la comanda de llibres, fins i tot.
    :)

    ResponElimina
  6. I quan tenim un bon dia... no hi ha un invent per guardar-ne un fragment i traure'l quan en tinguem un de funest? :)

    Val més no guardar mitges tomaques, ni mitges pomes, ni mitjos melons (sí, ja sé que són grans per a una vegada) perquè segons tinc entés passats uns 20 minuts perden les vitamines... No ho sé.

    ResponElimina
  7. Estic d'acord, als supermercats dels EEUU haurien de donar-te un jersei a l'entrada per poder fer la compra sense morir-te de fred. Jo recordo especialment la secció de iogurts del Pathmark on quasi no podies apropar-te en estiu del fred que feia. I també, com dius tu, em fa gràcia la dutxa que fan a les fruites i verdures cada pocs minuts, uns segons abans de començar la dutxa l'anuncien per uns altaveus petits amagats que emeten soroll de trons i pluja per que no et caigui al damunt mentre remenes entres les alberginies. La primers vegada vaig flipar, no entenia perquè tronava a dins del supermercat!

    Per cert, em portes una onion-saver per nadal, pleeeease....

    ResponElimina
  8. novesflors,

    Seria bo aquest invent que proposes, però llavors el receptacle hauria de tenir un forat petit per on introduir-hi una canyeta i poder assaborir el fragment de "bon dia" ben a poc a poc.

    Crec que les vitamines són una mica més mandroses i triguen més estona (que no pas 20 min) en marxar; però tampoc en sóc un especialista.

    martamar,
    Al Gristedes crec que no t'avisen amb llamps i trons; hauré d'anar al Pathmark per a veure-hi tronar.
    Si ho dius de debò i m'ho recordes, ja et portaré un Onion Saver per Nadal ;-)

    ResponElimina
  9. Indian summer també és una delicada peça dels Doors, que bonica...
    Salut

    ResponElimina
  10. Al MoMA venen una banana saver molt pràctica i a mi me l'ha van regalar... El problema va ser quan la meva llogatera, una tal tia Molly de 70 anys, me la va trobar per l'habitació... Glups. Explicali les dèries dels dissenyadors desenfeinats!

    ResponElimina
  11. jejeje. El tema agroerotic sembla que té èxit. Pel que fa a les seccions de fretorro de super, per les valències estem servits. Els Metadones de la cantonada ja han copiat aquest sistema ianki que tant odiava. Caldria reclamar gersei, bufanda i guants de llana i Angileptol... Sant Blai jano està per aquestes coses.

    ResponElimina