dijous, 26 de març del 2009

Catalan Days

A la bústia rebo la informació dels actes dels CatalaN DaYs, Arts Food and Literature from Catalonia and the Balearic Islands, que se celebraran a Nova York entre el 15 d'abril i el 20 de maig d'enguany (podeu fer un cop d'ull al programa aquí, perquè la web encara no és activa).

Aquests Catalan Days prenen el relleu del Made in CataluNYa, Catalan Culture in New York, que es va celebrar del 7 de març al 3 de juny de 2007 (coincidint amb l'exposició Barcelona & Modernity al Metropolitan Museum of Art), i del CataluNYa, Catalan Culture in New York, que va tenir lloc a començaments de 2006.

En l'edició d'enguany cal destacar la presència de les Illes Balears, que s'han tornat a incorporar a l'Institut Ramon Llull i que participen, conjuntament amb Catalunya, als actes de presentació de la nostra cultura aquesta primavera a Nova York.

Els actes inclouen una lectura en anglès de La Plaça del Diamant (The Time of the Doves) a càrrec de l'actriu Jessica Lange, dirigida per Joan Ollé, el 2 de maig, que obrirà el programa al Baryshnikov Arts Center, que ja va acollir molts dels espectacles de l'edició de 2007 i que enguany serà l'escenari de lectures d'obres de teatre catalanes, entre les quals The Grönholm Method (El mètode Grönholm) de Jordi Galceran, espectacles de dansa (Àngels Margarit/Cia. Mudances, Mal Pelo), música (Carles Santos) i una nit dedicada al Sònar (amb Marcel·lí Antúnez, Reactable, DJ/Rupture, Prefuse 73 i Balago, entre d'altres).

Una de les novetats d'enguany és la programació a la sala Jazz Standard amb noms tan destacats com els de Llibert Fortuny, Gary Willis i David Gómez (Triphasic), Marc Miralta, Chano Domínguez, Alexis Cuadrado o Jordi Rossy.

Finalment, la Coral Universitat de les Illes Balears, dirigida per Joan Company, farà un concert a la Catedral de Saint John The Divine (que té una cúpula projectada per l'arquitecte valencià Rafael Guastavino); i els actes inclouran també la participació, com en altres anys, de diversos autors catalans i balears al Pen World Voices Festival, que durant una setmana duu el bo i millor de la literatura de diversos països a Nova York.

10 comentaris:

  1. Esperem una segiment dels actes per part del nostre cronista preferit.

    ResponElimina
  2. Jo vull anar!!
    Ara falta vore els preus... seran molt cars??

    ResponElimina
  3. M'agradaria saber la repercussió real a Nova York, una ciutat on tot el món mira de ficar-hi cullerada.

    ResponElimina
  4. Ja he reservat, moltes gràcies per la info!! a vore si ens robem per alli

    ResponElimina
  5. perquè es fan coses més interessants sobre Catalunya a Nova York que a Barcelona, per què!?

    ResponElimina
  6. Per exportar la nostra cultura a altres països? Suposo (espero i m'imagino) que a casa hi continuen existint propostes culturals interessants, també.
    :)

    ResponElimina
  7. Así los artistas catalanes no podrán decir que no tienen proyección internacional. Como no hay manera de que por sí mismos tengan ningún tipo de proyección pues que sea a base de fuerza y de dinero público. NO, no quiero que con dinero público se pague la promoción de artistas que la verdad ya aburren.

    ResponElimina
  8. a mi el que m'avorreixen de debò són els gemecs de flamenc de l'Espanya profunda

    ResponElimina
  9. Dons jo estic farta d´aquesta publicitat catalana al exterior financiada amb diners publics. Lo verdaderament important es lo que es diu y no en quin idioma es diu. Prou de embaixades catalanes per al germá del Carod.

    ResponElimina