dijous, 12 de març del 2009

The Winter's Tale

Diumenge al vespre vam anar al BAM a veure l'última funció de The Bridge Project; una proposta escènica que des del 3 de gener ha dut al Harvey Theatre de Brooklyn les obres The Cherry Orchard (L'hort dels cirerers) d'Anton Txékhov i The Winter's Tale (El conte d'hivern) de William Shakespeare, interpretades per una companyia mixta d'actors americans i anglesos (d'aquí el nom de “Projecte Pont” de l'invent) dirigida per Sam Mendes, i amb noms tan destacats com els de Simon Russell Beale, Rebecca Hall, Sinéad Cusack, Richard Easton o Ethan Hawke.

Teníem entrades per a la segona de les obres, el romanç tardà de Shakespeare; entrades de galliner d'un teatre, el Harvey, que és un work in progress amb ànima de sala moderna, de l'estil del Teatre Lliure, en el cos d'un teatre antic, amb les parets sense enguixar i la pintura que cau a trossos expressament.

Aquesta versió de The Winter's Tale és teatre total. De tall clàssic, amb una preeminència del text i de les interpretacions per sobre de qualsevol mena d'efectisme, i una escenografia que emmarca a la perfecció la història. Una gran feina de direcció de Mendes, de la qual cal destacar-ne el monòleg de Rebecca Hall (Hermione, Reina de Sicília), durant el judici del primer acte, i la interpretació picaresca (cançons incloses) d'Ethan Hawke (Autolycus), al segon.

The Bridge ProjectBAM Harvey

En fa 1: Un any
En fa 2: (res a dir)

9 comentaris:

  1. Ah, el Harvey és la pera. Tens la sensació d'estar en un magatzem abandonat, de "modern" que és. A vegades es passen una mica...

    ResponElimina
  2. …Sí que es passen una mica!

    (1) No em van deixar fer fotos del bar (!!!)
    (2) Les cadires del galliner eren les d'una sala de tortures.

    :)

    ResponElimina
  3. I les entrades no serien barates!! JEJE

    ResponElimina
  4. Les que vam comprar nosaltres no estaven malament de preu: 30 dòlars. El BAM és menys prohibitiu que Broadway.

    ResponElimina
  5. Llastima que vau marxar, ens vam colar a la petita festa pels actors a l'acabar la funcio, una experiencia! vaig poder xerrar (o mes aviat es podria definir com un "harassment") amb l'Ethan, el Sam i la Kate Winslet :)

    ResponElimina
  6. Whaaaat!
    Grrrrrr!
    Ja no ets amiga meva ;)

    ResponElimina
  7. Així val la pena? Havia pensat buscar entrades per a Londres...

    ResponElimina
  8. …te la recomano. Molt bon ofici teatral.

    ResponElimina