dimecres, 15 d’abril del 2009

Tanquem la paradeta!

En aquesta ciutat, l'obertura i el tancament de comerços, de botigues, de bars i de restaurants és un esport tan arrelat com el beisbol. Quan et descuides, el teu japonès predilecte ha deixat pas a un mexicà, i a la teva bugaderia de confiança ara t'hi fan la manicura. El recanvi és imparable.

La crisi ha fet el salt de Wall Street a Main Street, i es comença a notar també en molts comerços que pleguen i no són reemplaçats immediatament per negocis nous. Tot i això, encara no hem arribat a l'extrem de la localitat anglesa que ha reconvertit en galeries d'art els aparadors buits de les botigues que tanquen. A la ciutat on segons Josep Pla “cada quinze dies s'hi inventa una religió nova”, el negoci de la fe tampoc se n'ha salvat; i sinó, que els ho diguin a aquests de Brooklyn, que han hagut d'abaixar la persiana.

Brooklyn Church

7 comentaris:

  1. I quan tanca una església, fan liquidació?
    "Resi 2 parenostres i redimeixi 3 pecats!"

    ResponElimina
  2. Vols dir que no ve d'una altra crisi aquest tancament... ;-)

    ResponElimina
  3. Potser aquests han tornat a les catacumbes, en aquest cas, novaiorqueses. Tot fent un vot i/o un bot de pobresa.

    ResponElimina
  4. Per un moment m'he espantat en llegir el títol del post... La Llumenera ens deixa??? Buuuufff, per sort no!

    La veritat, ja m'està bé que tanquin aquest tipus de barraquetes, sigui per crisi econòmica o crisi de fe. Les creences (particulars i íntimes) dels altres no em fan nosa, però l'organització de les esglésies tenen un punt de sectari (pervers) del qual me'n vull allunyar...

    ResponElimina
  5. senyor ventura,
    Encara no ho he vist, però aquí moltes esglésies són com colmados de la fe.

    Rita,
    Sí, probablement :)

    joan,
    A NY cada local té les seves catacumbes, en forma de magatzem als baixos, on no vulguis pensar què s'hi amaga.

    Eulàlia Mesalles,
    Acabat d'escriure el títol, vaig pensar que podia dur a aquest equívoc, però de moment encara no m'he plantejat de tancar aquest bloc.
    Aquí moltes esglésies no es distingeixen dels comerços del costat i pel rètol i l'edifici on són, semblen un negoci més.

    ResponElimina
  6. Hi ha un capítol de Seinfeld, diria que de la tercera temporada, on mostra aquest fenomen del tancament de comerços; quan he llegit el post m'hi has fet pensar.
    Salut

    ResponElimina
  7. Què curiós. No l'he vist aquest capítol de Seinfeld. Hauré de fer una prospecció d'arqueologia televisiva (força fàcil, perquè aquí els repeteixen constantment) i a veure si l'enganxo.
    :)

    ResponElimina