dilluns, 22 de juny del 2009

Nostàlgia de revetlles, envelats i llardons

Fa dies que no para de ploure i que fins i tot fa fred. És un temps atípic per aquesta època de l'any, i les converses en van plenes. Els venedors de paraigües xinesos de gairebé un sol ús fan l'agost al juny; ara que encetem l'estiu, podem comptar amb els dits d'una mà els dies de calor xafogosa que, de fa setmanes, hauríem de tenir ben instal·lada a la ciutat.

D'això se'n ressenten les activitats a l'aire lliure: la música, el teatre i el cinema a la fresca, els còctels al terrat del Metropolitan, l'òpera i els pícnics a Central Park, el SummerStage i el River To River, les escapades de cap de setmana a les platges urbanes de Coney Island i de Brighton Beach, o les una mica més llunyanes de Long Beach, Jones Beach i Fire Island. I de les terrasses a peu de vorera dels restaurants de Nova York, només se'n salven aquelles que són sota cobert.

Broken Umbrella (16)

El nord-est americà viu unes setmanes de temps insòlit, que ens ajuda a fer més passadora la nostàlgia de revetlles, envelats i llardons.

10 comentaris:

  1. Aquesta sort que teniu; la calor/xafogor que fa per aquestes latituds és més aviat insuportable :-(

    ResponElimina
  2. Ací, ahir feia bastant frescor iuns nuvolots foscos s'havien emparat del cel. Em van fer témer que plouria però no va ser així. Ara torna a haver-hi sol.

    ResponElimina
  3. Ah, la terrassa del Met... Això sí que em desperta nostàlgia! No et queixis que quan arribin els 40 graus ja tindràs temps de "gaudir" de la calor.

    ResponElimina
  4. Aquest matí feia més aviat fresqueta aquí...

    Però segur que el que realment enyores és un trosset de coca, cava i uns pim pam pum...

    Com som eh... nosaltres envejant-te a tu, per on vius, i tu avui enyorant la revetlla...
    Petons, miq!

    ResponElimina
  5. Com a mínim tens els focs del 4 de juliol!

    ResponElimina
  6. doncs mira, a mi m'agradaria estar en el teu lloc... :D

    ResponElimina
  7. M'agradaria consolar-te... però no puc!!! Fa bon temps i vaig a una revetlla fantàstica!!
    Altres cops em fas moooolta enveja, però avui no!
    :P

    ResponElimina
  8. Gràcies a tots pels comentaris.! No em queixo pas, no; però en dies com avui, o per Sant Jordi, els que vivim fora del nostre país petit, no podem evitar sentir-ne una mica de nostàlgia.

    ResponElimina
  9. Un record amb olor a polvora i foguera en brases per als novaiorquesos. Es curios, pero jo també sento nostàlgia, però de NY...

    ResponElimina
  10. …què hi feies per aquí? hi vas viure molt de temps?

    ResponElimina