diumenge, 20 de setembre del 2009

Hoop



Se'n col·locaran gairebé cinc mil. Són els nous pàrquings per a bicicletes que Nova York instal·larà per tota la ciutat en els propers tres anys, fruït d'un concurs (CityRacks Design Competition) en el qual s'hi van presentar 200 dissenys originaris de 24 estats americans i 26 països. Al setembre de l'any passat, un jurat format per sis membres —entre els quals s'hi comptava el músic David Byrne, autor de 9 aparcaments per a bicicletes ben singulars— va seleccionar-ne deu finalistes; prototips d'aquests deu dissenys van ser col·locats a la placeta central d'Astor Place al Village, al costat del cub giratori (encara hi són); i al novembre, se'n va anunciar el guanyador: Hoop (pdf), obra dels dissenyadors Ian Mahaffy i Maarten De Greeve (Beetlelab, de Copenhaguen).

Hoop recorda una roda estilitzada, s'hi poden aparcar dues bicicletes, com en la majoria dels dissenys seleccionats, i serà el model d'aparcament que el Department of Transportation instal·larà a la ciutat. Tot i que va ser triat a finals de l'any passat, a banda del prototip que hi ha a Astor Place, encara no n'he vist cap dels definitius. En altres punts de la ciutat, el que sí que es poden veure són diversos models d'aparcament "privats", com aquest, i els dissenys temàtics de David Byrne, que no han estat desmuntats.

6 comentaris:

  1. M'agraden més els del Byrne, encara que siguin menys pràctics!

    ResponElimina
  2. D'una elegancia extrema.
    Aquí anirien a parar, convenientement pispats, a col·lecions privades.

    ResponElimina
  3. Sí que són elegants, pràctics no ho sé; ja ho veurem quan n'hi hagi per tot arreu. I finalment, com els subjecten a terra, no sigui cas que més d'un acabi col•locat al menjador d'algunes cases.

    ResponElimina
  4. Hahaha. D'aquests suposo que n'hi ha més que no pas dels altres.

    ResponElimina