dimarts, 19 d’agost del 2008

Aquí del bicing en diuen víking

Passejo de nit per Wall Street; els carrers deserts, una fina pluja, el perímetre de seguretat al voltant de la borsa, els cotxes de policia entravessats al mig del carrer. A la vorera, davant del número 82, hi acaben de soldar un símbol de dòlar fet d'acer, de dimensions considerables.

Nit del cap de setmana a Williamsburg; Bedford Avenue és una bullícia de gent que va i ve, deu fer fred, perquè aquest agost n'ha fet. També deu ser tard, perquè els peus m'arrosseguen en direcció al subway. Prop de la intersecció amb el carrer sis nord, algú ha collat a terra la silueta d'una guitarra de color vermell.



L'incansable David Byrne, que aquest any ja ha signat la instal·lació Playing The Building (i amb qui comparteixo gustos musicals), ha creat nou escultures urbanes per al seu ús com a aparcaments de bicicletes. Les escultures-aparcament són fetes d'acer i recreen diversos elements característics de la ciutat i de la zona on han estat instal·lades.

---
De dalt a baix i d'esquerra a dreta: The MoMA: al carrer 54 oest, amb l'avinguda de les Amèriques; The Olde Times Square: al carrer 44 oest, amb la setena avinguda; The Villager: davant del 536 de La Guardia Place, entre el carrer 3 oest i Bleecker; The Coffee Cup: a l'avinguda Amsterdam, entre els carrers 110 i 111 oest; The Wall Street: al 82 de Wall Street, amb Water; The Ladies’ Mile: a la cinquena avinguda amb el carrer 57 (al davant de Bergdorf’s); The Hipster: a Bedford Avenue, amb el carrer sis nord, in Williamsburg, Brooklyn; The Chelsea: al 530 del carrer 25 oest, amb l'onzena avinguda (al davant de la galeria PaceWildenstein); The Jersey: a la cantonada de la novena avinguda i el carrer 39, prop del Lincoln Tunnel.

6 comentaris:

  1. A Londres, tot just farà un any, al costat del Thames, prop de la Torre, hi havia tot de guitarres Gibson enormes que havien estat decorades per diversos artistes musicals. Trobo que són iniciatives que omplen les ciutats de color i originalitat. Salut! :)

    ResponElimina
  2. I l'escultura situada a 'The Olde Times Square' (la de la senyoreta pituda)? Què és el que és característic de la zona?

    Sembla un reclam de certs barris d'amsterdam.

    ;)

    ResponElimina
  3. En aquest cas les escultures estaran instal·lades com a aparcament de bicicletes durant un any i després les vendran a preu d'obra d'art. Sí que és una iniciativa colorista i original.

    L'escultura situada a la vella Times Square, il·lustra una de les característiques de la zona, d'abans que Disney i la pressió policial transformessin la plaça.

    ResponElimina
  4. A mi és la que més m'agrada (i no pas perquè senti debilitat per les senyores pitudes)

    ResponElimina
  5. Quina ràbia aquest paio, una idea bona rera una altre!

    Per cert,ja avisen que és un aparcabicis? I si t'equivoques i la lligues en una escultura "normal" et multen?

    ResponElimina
  6. Bona observació,
    Molt xulet, però es podien haver quedat per sempre...
    Quan véns?

    ResponElimina