dijous, 12 de novembre del 2009

Hobokeniana

Skyline from Hoboken

Si agafes els ferrocarrils del PATH, allà a tocar del forat on hi havia les torres bessones —exactament on Santiago Calatrava en farà de les seves, si li ho permeten—, pots creuar de Nova York a Nova Jersey, amb tren, per sota del riu Hudson.

Un cop a Nova Jersey, baixes a Hoboken*, la ciutat que hi ha a l'altra banda de la frontera estatal que passa pel mig del riu; i des de la riba oest (hobokeniana) del Hudson, des del parc del Pier A, tens una panoràmica immillorable de la silueta urbana de Manhattan; que de nit, amb la luminotècnia de la ciutat de línies verticals en la seva màxima esplendor, és especialment espectacular.

*Hoboken, a banda de ser a l'altra banda de la frontera estatal, és el bressol del beisbol (diuen que, el 1846, s'hi va celebrar el primer partit d'aquest esport), i la ciutat on va néixer Frank Sinatra, i grups com ara Yo La Tengo.

4 comentaris:

  1. La foto és espectacular. I els Yo la tengo tenen una cançó de 17 minuts que es diu 'Night falls on Hoboken", que no em cansaria mai d'escoltar.

    ResponElimina
  2. Havia llegit alguna cosa de Hoboken, però una imatge tant espectacular com aquesta fa que la senti com a més propera. Gràcies per aquest petit regal

    ResponElimina
  3. Allau,
    Yo La Tengo són una de les meves (moltes) debilitats musicals :)

    Cesc,
    A Hoboken també hi ha una "steak house", que em va recomanar un amic d'Olot que viu a NY… i que és un dels secrets més ben guardats… ui, se m'ha escapat!

    ResponElimina
  4. I un lloc on de vegades s'ho cel·lebren aniversaris amb amics...

    ResponElimina