dimarts, 15 de juny del 2010

Paul Richard

Paul Richard, Untitled 2009 (2)

N'he parlat en altres ocasions en aquest blog (aquí i aquí). Paul Richard, és un artista novaiorquès que té el mateix nom que el que va ser alcalde de la ciutat entre 1735 i 1739. Entre altres coses, Richard ha etiquetat com a obres d'art diversos elements del mobiliari de Nova York o, dit amb unes altres paraules, s'ha dedicat i es dedica a identificar les obres d'art que amaga el paisatge urbà, i pel que he pogut trobar al seu web ho fa des de finals del segle passat. Tot això, col·locant-hi uns rètols fets amb tipografia de màquina d'escriure antiga.

Dies enrere, vaig presenciar com algú se'n duia un cartell que Richard havia col·locat en el mural de Shepard Fairey, a Hudson amb Bowery, amb la inscripció «Please, No Graffiti On This Wall, Thank You.» per demanar que la gent no el cobrís de gargots. Sembla però que Richard va tornar-hi dies més tard i hi va penjar un cartell encara més gros (vídeo).

En els darrers temps, el misteriós Richard, vestit de vint-i-un botons, ha començat a prodigar-se cada cop més en públic, com podeu veure en aquest vídeo.

3 comentaris:

  1. Excel·lent post.Fa poc em vaig interessar per http://www.joeyskaggs.com/

    ResponElimina
  2. Sap algú per què totes les "apropiacions" de Paul Richard estan valorades en $ 125,000? És alguna xifra fetitxe? És la quantitat que necessita l'autor per alliberar-se d'una hipoteca? D'alta banda, si cadascun dels bilions de bocinets de la ciutat de Nova York val $ 125,000, el conjunt ha de pujar, aproximadament, a $ 125,000,000,000,000,000,000,000 (i potser alguns zeros més).

    ResponElimina
  3. Oriol,
    Gràcies. Hi faré un cop d'ull.

    jetuva,
    No ho sé, però crec recordar que el preu de les obres s'ha anat revaloritzant. Si cliques en aquest enllaç, veuràs que anys enrere la mateixa "obra" del clot de l'arbre de Williamsburg valia 89.000 dòlars. És una bona inversió, doncs, el clot d'un arbre… amb l'arbre escapçat, això sí :)

    ResponElimina