diumenge, 25 d’abril del 2010

Houston and Bowery, Shepard Fairey

Obey 14

Shepard Fairey, l'artista contemporani i dissenyador gràfic provinent de la cultura del monopatí, que va començar dissenyant adhesius per a taules i samarretes de patinadors, i que va fer el salt a l'escena mundial de l'art durant la campanya de les presidencials americanes de la mà del seu pòster HOPE, amb l'efígie de Barack Obama, és l'encarregat d'ocupar la paret nord de la intersecció de Bowery amb East Houston Street, després que, durant el darrer any, ho hagin fet Os Gêmeos, un parell d'artistes bessons del Brasil, grafiters i il·lustradors (ressenya al New York Times), i que durant el 2008 l'inquilí fos la recreació d'un mural històric que Keith Haring havia pintat en el mateix lloc el 1982 (escrits a La Llumenera aquí i aquí).

El mural de Fairey, en vermell, negre i blanc, és un collage format per diversos elements constants en l'obra de l'artista, que havien fet acte de presència anteriorment en altres racons de la ciutat, com ara André the Giant (OBEY Giant), i tota la imatgeria inspirada en cartells tant de propaganda política com comercial del segle XX. Ocuparà la paret d'East Houston durant sis mesos i actua de tret de sortida de l'exposició May Day, que durant tot el mes de maig portarà les noves creacions de Fairey a la galeria Deitch Projects.

[+ Web de Shepard Fairey]
[+ Fotografies a Flickr]

2 comentaris:

  1. Molt bona la sèrie de 23 fotos al flicker. Serà qüestió d'anar a veure, "personalment en persona", el mural de Shepard Fairey. Tot plegat, sembla de molt bona factura i recorda algunes formes i estil d'alguns posters inspirats pel realisme socialista, passats per la influència del pop i, especialment, amb records d'Andy Warhol. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  2. …un altre artista plàstic interessant que prové de l'art creat al carrer, grafits en parets, adhesius, taules per a patinar…

    ResponElimina