dimecres, 23 de juny del 2010

Un dia de la música… qualsevol

Jazz, 5

A casa nostra, la festa (o dia) de la música se celebra, normalment, el 22 de novembre, amb la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics. En altres contrades més laiques, el dia internacional de la música té lloc el 21 de juny i coincideix amb l'arribada de l'estiu. Sembla que el que els francesos en diuen Fête de la Musique es va començar a celebrar a principis dels vuitanta i per art de màgia d'un ministre francès de cultura. Aquí a Nova York, d'uns anys ençà, com que els agrada la cosa europea en general, i francesa en particular, s'han tret de la màniga una sèrie d'actes que s'engloben sota el paraigua de Make Music New York, amb concerts a l'aire lliure i en diverses sales dels cinc boroughs. La majoria dels actes, tot s'ha de dir, es concentren a Brooklyn i en un dels barris de més tirada pels artistes (Williamsburg). Tot i això, la ciutat continua fent vida normal, perquè de músics aquí n'hi ha tot l'any i a cada cantonada. Enguany, però, ha significat el tret de sortida d'una proposta que s'estendrà un parell de setmanes: Play me, I'm yours, una instal·lació de l'artista Luke Jerram que ha distribuït seixanta pianos en diversos punts de la ciutat perquè qui ho vulgui els pugui tocar… però això, són figues d'un altre post.

6 comentaris:

  1. Ahir vaig veure això dels pianos de colors a les notícies. Semblava una bona idea.

    ResponElimina
  2. Però com m'agrada aquesta foto...

    ResponElimina
  3. 59 th amb Lexington? Això suggereix el mosaic de la paret i, a més, el número 9. Definitivament, però, el 59 a la columna de ferro. Per cert, com has fet la foto? Des d'un vagó del metro o des de l'andana oposada? Finalment, que vas tenir problemes amb el paio de l'esquerra?

    ResponElimina
  4. Seixanta pianos! Quina meravella. El que no passe a Nova York, no passa enlloc.

    ResponElimina
  5. Ara parlant de música escoltaria alguna cançó de l´Anna Roig i l´ombre de Ton Chien, o dels Mishima, coneixes els 2 grups?
    Imma

    ResponElimina
  6. Sí que els conec i en tinc els discos. Dels dos, els que m'agraden més són Mishima. Moltes gràcies Imma.

    ResponElimina