divendres, 16 de juliol del 2010

PepsiCo Sign i Gantry State Park

Pepsi-Cola, 2

Finalment, sembla que el rètol clàssic de Pepsi Cola de més de setanta anys, que havia coronat la planta embotelladora de Hunters Point, Queens, i que, quan aquesta va tancar a finals dels noranta, va passar a ocupar un lloc privilegiat al costat de l'East River, ha trobat un emplaçament definitiu, una mica més al nord d'on estava situat inicialment. L'any passat, va ser desmuntat lletra per lletra per poder-lo traslladar. La zona s'ha urbanitzat completament, amb la construcció de diversos gratacels d'apartaments que configuren el nou skyline de Long Island City i l'ampliació cap al nord del fantàstic Gantry State Park al costat de l'East River. El rètol de neó de Pepsi ha estat reubicat per integrar-lo més bé en el nou parc i el passeig que voregen el riu, i que són un lloc excepcional per passar-hi les hores de més calor d'aquests dies i, al capvespre, veure com es pon el sol entre els edificis de Manhattan.

7 comentaris:

  1. I ara ve la pregunta de rigor: Pepsi o Coca-cola? Un altre debat universal com el de el Nesquick o el Colacao! :)

    ResponElimina
  2. Haurien de recuperar el rètol per competir amb del de Coca-Cola. M'encanta el que transmeten aquests logos estilitzats.

    ResponElimina
  3. anna g.
    Jo no tinc aquest problema… ni Pepsi ni Coca-Cola, perquè no m'agraden les begudes de Cola: les trobo massa dolces (d'un gust dolç sintètic). En canvi del binomi Nesquick-Cola Cao, em quedo, sense cap mena de dubtes, amb aquest darrer i els seus clàssic grumolls.

    Rubèn,
    Jo també sóc un malalt de la tipografia i d'aquests logos estilitzats d'altres èpoques.

    ResponElimina
  4. el tinc al passadis, aquest retol a la seva vella casa... ai ara he tingut records novaiorquesos... te trobo a faltar!

    ResponElimina
  5. Passava per la Llumenera per dir-te que si no t´escolto en directe ho faré alacarta, on es poden recuperar tots els àudios de Catradio.

    Ja t´havia sentit i escoltat amb la Marta Alonso i la Flora Saura, bones periodistes. Ens pots explicar fets interessants, per tant força a la veu.
    Permete´m recomenar-te un llibre

    El vigilant i les coses, Pasqual Farràs

    novel.la de idees, pensament, observació de la nostra societat contemporànea.
    Imma

    ResponElimina
  6. Moltes gràcies Imma,
    Els teus comentaris i les teves recomanacions culturals en aquest blog són sempre un plaer. M'apunto el llibre de Pasqual Farràs a la llista de llibres que m'he de fer enviar, o que m'he de comprar quan visiti Catalunya.

    Espero que el que expliqui en aquesta col·laboració al programa de la Núria Coll a Catalunya Ràdio et pugui interessar.

    ResponElimina