dijous, 26 d’agost del 2010

La Llumenera a El secret de l'estiu, 26/08/2010

Aquesta setmana, a la secció del programa El secret de l'estiu de Catalunya Ràdio, hem parlat dels edificis de Nova York que tenen elements construïts amb volta catalana, a cavall dels segles XIX i XX, per l'empresa de l'arquitecte valencià Rafael Guastavino (i pel seu fill del mateix nom); i també de la transformació de l'skyline de la ciutat que serà una realitat amb un nou gratacels que es construirà ben a prop de l'Empire State Building.

5 comentaris:

  1. Gershwin, Wainwright, Mingus... volta catalana a NY... conversa sobre els canvis en l'Skyline de NY... quina meravella. Per cert, la coincidència de torn; estic il·lustrant un passatge al·lucinant de la propera novela de'n Lluís Llort (http://www.oriolmalet.com/portfolio/2979), on apareix un submarí de la IIWW al vell mig de la Grand Central Station (amb els usuaris de l'estació passant de tot, doncs com a bons ciutadans de NY estan acostumats a tot i no en fan ni cas). He escoltat la teva explicació de l'artífex de la seva volta mentre estava, literalment, dibuixant la zona de la volta per a la il·lustració.

    ResponElimina
  2. (perdo em referia a l'estacio del City Hall...)

    ResponElimina
  3. Quines coincidències! …fa por!
    :-)

    ResponElimina
  4. Miq, moltes gràcies per les teves recomanacions. El viatge ha estat una delícia. Fins i tot el temps va acompanyar-nos i tant sols 1 dia vam patir una calor sufocant.

    Sort que aquell mateix dia vam "perdre'ns" sota l'ombra d'una arbre molt i molt gran al vell mig de la Plaza Cultural. Vaig quedar fascinat!

    I també la llibreria Spoonbill and Sugartown i la Ear wax Records a Williamsburg.

    I menjar bé. I passejar, i escoltar Jazz a l'Smalls. I fer-ne fotos. I trobar-me amb en Robert de Niro. I trobar-me amb llibres en llibreries petites i amb andròmines en els Flea Markets.

    Salut

    ResponElimina
  5. Ei Cesc,
    Me n'alegro que hagueu gaudit de Nova York… pel que expliques, sembla que vau aprofitar molt bé el temps.

    Salut!

    ResponElimina