dimecres, 1 d’agost del 2007

Lloança tercera: "Temps i rellotge"

Des de les primeres notes de la guitarra que obre Córrer, endevino que m'agradarà. I és que aquesta és una altra de les perles que hi havia dins la capsa que va arribar la setmana passada de Barcelona. És Temps i rellotge (Bankrobber, 2007), el nou i segon disc de Sanjosex. Com Mazoni, Sanjosex són de la Bisbal d'Empordà. I a la Bisbal, darrerament, s'hi estan escrivint algunes de les planes més interessants de la nostra música contemporània. Jaume Pla (ànima de Mazoni) i Carles Sanjosé (de Sanjosex), vells amics, caminen plegats músicalment des de fa temps i els seus dos projectes en solitari comparteixen una història paral·lela, que han anat desgranant amb discos excepcionals des de la discogràfica Bankrobber. Temps i rellotge és una seqüela pausada i intimista del primogènit Viva! (Bankrobber, 2005). Allà on a Viva! hi havia rock i ritmes energètics, a Temps i rellotge hi ha lloc per a la introspecció i els mitjos temps. Allà on hi havia guitarres elèctriques, aquí són substituïdes pel niló, l'acústica i el piano. Al nou disc, hi ha tocs de rumba, sons de la mediterrània i, fins i tot, algun pal aflamencat. I la veu de Carles Sanjosé que s'hi arrossega més madura, hi teixeix històries quotidianes i hi plasma les preocupacions d'algú que arriba a la trentena (Estrès, obsessions, plans de futur i contradiccions). Tretze cançons: meravelles com la que dóna nom al disc, sobre les presses de la vida moderna i adulta plena de responsabilitats, Baix Ter Montgrí, en la qual parla dels canvis que pateixen les contrades nord del Baix Empordà, les introspectives Perdó i Coses Meves, potser els dos temes més rodons de l'àlbum. Però també Diumenge, o Polvorons amb Mel i Quan es fa de nit. En definitiva, un disc imprescindible si us agrada la bona música i sou permeables a les noves propostes de casa nostra. Qui deia que no es feia bona música a Catalunya? Temps i rellotge és, sens dubte, un dels discos de l'any.


Mazoni i Sanjosex al programa Loops!

7 comentaris:

  1. A l'últim número de paper de vidre, l'entrevistem o millor dit, s'autoentrevista. Jo encara no l'he sentit però no crec que trigui gaire ;-)

    http://www.paperdevidre.net/

    ResponElimina
  2. M'has fet venir ganes de comprar música, a veure si aquesta tarda passo per Vic a comprar aquest disc, pel que he escoltat al seu myspace i el que dius té bona pinta.
    Salut

    ResponElimina
  3. copilot,

    Merci per la recomanació. Faré un cop d'ull al darrer número de Paper de Vidre. Felicitats pels cinc anys de la revista! Tota una fita. I bones vacances i records a la Tina.

    jroca,

    Tant els dos darrers de Mazoni com els de Sanjosex són enterament recomanables. S'està fent més bona música que mai a Catalunya, però em fa la impressió —des de la distància— que no s'hi para l'atenció que es mereixeria.

    ResponElimina
  4. Miquel,
    per què no li envies, des de NYC, un mail al Conseller corresponent? Amb una bona llista de grups i tot d'enllaços amb clips incorporats perquè s'assabenti del pa que s'hi dóna.

    ResponElimina
  5. divendres passat vaig anar a veure Sanjosex a Vic...la última vegada que el vaig veure damunt un escenari va ser a la festa de dia de la facultat d'arquitectura (en carles és arquitecte)i ja apuntava maneres...
    em va dir que tornaria a Vic per Música Viva...els de NY ho teniu més complicat, però a qui li interessi...

    laura_c

    ResponElimina
  6. Quan és el Mercat?
    Jo correré per Barcelona al setembre.

    ResponElimina
  7. així ja quedarem...

    el mercat és del 13 al 16 de setembre

    www.mmvv.net

    laura_c

    ResponElimina