dimecres, 15 d’agost del 2007

Made in China

DeSigne

Ja fa uns mesos que em passejo per la ciutat de línies verticals amb una bossa de roba de color negre amb una tira roja a la solapa i un dibuix: una mena de sanefa pintada de blanc que tant podríem dir que representa una rotllana de persones com qualsevol altra cosa que et suggereixi el dibuix o que et passi pel cap en aquest precís instant.

M'agraden les bosses. A l'hivern, però sobretot a l'estiu; perquè no suporto dur les butxaques colgades de coses: les claus, la cartera, monedes, l'iPod, el telèfon, un llibre, undostres responqui a través. I la síndrome d'alforja —s'entén l'objecte i no pas el poble del Baix Camp— es fa més evident a l'estiu, quan les butxaques són moltes menys i el tipus de roba més vaporós. D'una altra banda, mai he estat aquesta mena d'home que busca parella (o en té) perquè li duguin la càrrega (la física i la moral) i delegar en bossa d'altri (d'ella) la calderilla i tota mena de pertinences.

Així doncs, m'agraden les bosses per practicitat i per estètica. A l'hivern, en duia una de Brooklyn Industries, de quan encara tenien bosses amb gràcia. Aquesta, la d'estiu, la vaig comprar al concert dels Arcade Fire el nou de maig. Avui, remenant una butxaca n'he trobat l'etiqueta i estirant del fil, m'he assabentat que són fetes a mà a Quebec. Se les empesca un dissenyador industrial de Montreal, que les comercialitza amb el nom de DeSigne: la que tinc jo és una book bag, una bossa per a dur-hi llibres, que formava part d'una sèrie d'objectes fets a mà que els Arcade Fire van encarregar a artistes locals de Montreal per a vendre'ls durant la gira americana de Neon Bible.

8 comentaris:

  1. Hòstia, ja mola comprar qualsevol cosa i després adonar-te que té un origen amb crèdit. Et fa venir ganes de buscar-li els tres peus a tot el que has comprat i tot.

    ResponElimina
  2. Òndia!
    Jo no tinc un enllaç a La Llumenera com tots els blogaires catalans (¿¡!?), però el que he vist fa venir ganes de buscar-li els tres peus a aquesta Corporació de nosequè....

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Home, és que la Llumenera és un blog amb autoritat, que dirien a Technorati.

    La Corporació... progressa adequadament. Qualsevol dia d'aquests se'm veurà instal·lant pseudotermòmetres per mesurar (suposadament) la plastilinesa del Passeig de Gràcia.

    Almenys estic abandonant això de ser el pluscaspista mundial.

    ResponElimina
  5. La meva nena diu que el dibuix de la bossa és una sardana...

    ResponElimina
  6. Si que sembla una sardana, si.

    ResponElimina
  7. Doncs m'ha agradat anr resseguint els teus links bossaires i això de la ciutat ertical i la síndrome d'alforja, que no d'Alforja.

    Salutacions des de l'skyline horitzontalet tarragoní ;-)

    ResponElimina