dimecres, 16 de gener del 2008

The Mudtruck



Prop del cub d'Astor Place —punt de trobada obligat de l'East Village— hi ha un parell de gegants verds, d'aquests que tan abunden a la ciutat i que comencen a ser omnipresents fins i tot a Barcelona. Amb "gegants verds" no em refereixo a aquells del blat de moro i dels pèsols enllaunats sinó a aquests dels cafès de noms i mides impronunciables. Aquests dos Venti Goliats són a poc més de cent metres de distància l'un de l'altre i, al bell mig, els aparca cada dia de la setmana un David de color carabassa.

La nau ataronjada va aterrar a Astor Place el 2001 —quan els gegants ja hi eren. Aquell primer dilluns d'un març marçot glaçat, la gent els preguntava si venien hot dogs i si el cafè era de franc. Ni una cosa ni l'altra. Això sí, els preus —evidentment— eren més econòmics que no pas els dels Starbucks veïns i qui dia passa, any empeny, i ja en duen set.

Al davant d'aquesta camioneta de ConEd repintada s'hi formen cues per a tastar el que ha estat votat com a millor cafè de Nova York per Time Out i Village Voice. L'invent —anomenat Mud Coffee— va ser creat per la parella formada per Greg Northrop (músic) i Nina Barott (expublicista) com a alternativa popular a l'hegemonia del "gegant verd" i s'ha sabut impregnar del caràcter eclèctic del Village. Entre altres coses, des de la seva pàgina web promocionen músics locals i ens il·lustren dels efectes de la cafeïna a les aranyes.

[Central Perk, un altre post sobre cafès]

5 comentaris:

  1. Ei, massa més barats que el gegant verd no són els de la furgo, això sí, encaixen a la perfeccció amb els hipsters del Village i contraprogramen de forma genial als de la sirena de dues cues.

    ResponElimina
  2. Curiositat Malsana: Els cafès enormes que sempre porten els americans...

    1.Perquè sempre els prenen caminant? A les cafeteries no hi ha taules?
    2.Si porten el mateix percentatge de cafeïna que els d'aquí, com aconsegueix dormir la gent?
    3.Quan valen??

    ResponElimina
  3. 1. A les cafeteries hi ha taules i s'hi estan tot el temps que cal, però sobretot en cap de setmana —almenys aquí a NY. Durant la setmana és ben normal agafar un cafè camí de la feina, en un carretó dels que hi ha per tota la ciutat, o en una cafeteria.

    2. No porten el mateix percentatge de cafeïna; sobretot els cafès més barats, que són els d'estil americà que, en algunes cafeteries te'ls serveixes tu mateix d'una gerra.

    3. Si vols un bon latte o capuccino et costarà més car —uns 2.75 $ la mida petita, més de tres la mitjana i la gran. Els de gerra són més econòmics.

    --
    El diari es diu Aquí?

    ResponElimina
  4. AAAAI!!!
    Casi!!! (Comença per Més, per això lo de positiu...) :)
    Sigue Buscando
    (que deien els xiclets «d'antanyu»)

    ResponElimina
  5. Estar ben informat no té preu?

    ResponElimina