dijous, 5 d’agost del 2010

ARCADE FIRE!

Arcade Fire, 13

Era del parer que un pavelló esportiu de les dimensions colossals del Madison Square Garden és el lloc menys indicat per gaudir d'un concert en condicions. L'experiència m'ho havia confirmat en nombroses ocasions; però avui a la nit, en el primer dels dos concerts de presentació del nou disc d'Arcade Fire, els quebequesos han demostrat tot el contrari i ho han fet de manera convincent: poden fer petites les distàncies més grans, ajustar el seu so a un recinte de les dimensions del Madison, i convertir-lo en una autèntica olla a pressió.

A la meva memòria encara ressonava el fantàstic concert de fa tres anys al Radio City Music Hall, de la gira de Neon Bible; ara, tornaven a Nova York per a presentar el nou The Suburbs, aquesta col·lecció de setze cançons que es va posar a la venda ahir, però de la qual molts n'hem pogut gaudir d'avançada, de fa una setmana, quan el disc va fer el salt a la xarxa. Dos concerts, dos Madison; el d'avui dia 4, l'estrena; el de demà dia 5, a YouTube, que oferiran en una retransmissió en directe a través d'internet per a tot el món. I, si el de demà és una mínima part del que ha estat aquest primer, valdrà la pena enganxar-se a la pantalla de l'ordinador, connectar-hi els altaveus i imaginar-se que el menjador de casa és la pista del Madison Square Garden, perquè el concert d'avui ha estat memorable: en intensitat, precisió i emoció. Han sonat clàssics dels dos discos anteriors i moltes de les noves cançons d'aquest excel·lent The Suburbs, que ja duen molt rodat en directe; entre les quals, l'homònima que obre el disc, Ready To Start, Rococo, Half Light II (No Celebration), la punk Month of May, que en directe funciona a la perfecció i és un dels punts àlgids del concerts, We Used To Wait o Sprawl II (Mountains Beyond Mountains), cantada per Régine Chassagne i de reminiscències disco.

El que han fet aquesta nit els Arcade Fire és difícil de plasmar per escrit: un gran concert que es posiciona amb força per optar al número u de la meva llista particular dels millors de l'any.

3 comentaris:

  1. Molt xulo! Llàstima que la retransmissió, vista des de BCN, sigui a les 4 AM. Ens conformarem amb veure'l en diferit i a esperar que al Sant Jordi sonin igual de bé. Salut veí!

    ResponElimina
  2. Oriol,
    El concert va ser molt bo… i mira que jo sóc hipercrític, però el que van fer ahir a la nit va ser màgic.

    Àlex,
    Quina il·lusió que passis per aquest blog! A veure si teniu sort i fan un concert igual o millor aquesta tardor a Barcelona. Una abraçada ben forta veí!

    ResponElimina